SøkMin side
DSC03944
Aktuelt

Barnehage der du bor

Student Amalie har barnehagen til datteren rett over veien fra studentboligen de bor i, noe som gjør hverdagen rolig og enkel.

Amalie Melina Bruun Haukland (26) studerer siste året på Visuell antropologi, og flyttet til en familiebolig i Prestvannet studentboliger for snart fem år siden – da datteren Aurora var et halvt år. Og da Aurora skulle begynne i barnehage, var ikke valget vanskelig – Prestvannet studentbarnehage er rett ved boligen.

Prestvannet studentboliger er et supert sted å bo når man har barn - området er både avskjermet og sentralt, og omgitt av flott natur. At Prestvannet studentbarnehage ligger omtrent vegg i vegg, er en kjempebonus. Gjennom miljøet i barnehagen og familieboligene, oppsto det raskt et fellesskap mellom Amalies familie og to andre familier, hvor familiene delte på barnepass og ungene sprang mellom leilighetene – for dem ble nesten som å ha søsken. Dette har gjort hverdagen enkel og veldig god for både store og små, med lite stress og mye tid til lek og kos.

DSC03907
Samskipnaden Prestvannet ekst 6
Samskipnaden Tromso 113
Bolyst Samskipnaden Foto Orjan Marakatt Bertelsen 505
“Vi fikk kjapt et godt fellesskap med andre studentforeldre i barnehagen, og det var supert at de også var naboer.”

Student Amalie, Prestvannet studentbarnehage og studentboliger

Å ha barnehagen der man bor, har gitt mye frihet og ledig tid, siden familien har sluppet å bruke tid på transport ved henting og levering – de trenger ofte kun å kle på seg skoene. Aurora kan i prinsippet sove så lenge hun vil, og enda har de litt tid til å kose seg før de tusler over veien til barnehagen. Den tidsklemma de hører andre snakke om, har de derfor ikke kjent noe til, og gruer seg litt til å kjenne på den når Aurora begynner på skolen.

At studentbarnehagene har fullkost, setter familien også stor pris på. De synes det er flott at barnehagen lager alle måltider, og synes det er supert at man slippe og lage matpakker.

Studentbarnehagene følger Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i barnehagen – les mer her: Hvorfor velge studentbarnehage? | Samskipnaden

Les mer om studentbarnehagene her: Barnehage | Samskipnaden

Husk søknadsfristen 1. mars!

“Jeg trives i barnehagen og liker best å leke familie inne.”

Aurora 5 år, Prestvannet studentbarnehage


Oppdatert 09.02.2023

Til toppen

Aktuelt fra Samskipnaden

Se alt fra aktuelt