SøkMin side
Aktuelt

Slik skaper du trivsel i kollektivet i eksamenstida.

Eksamensperioden kan være hektisk og stressende, men med noen enkle grep kan du skape en trivelig og støttende atmosfære i kollektivet som kan bidra til økt trivsel og velvære for alle i huset.

3 trivseltips eksamen

Tre tips til trivsel i kollektivet under eksamensperioden

Vi har spurt Trivselsvert Jessie om hennes beste tips til hvordan dere kan vise hensyn og støtte hverandre gjennom eksamensperioden i studentkollektivet!

1. Lag en kalender med oversikt over eksamensdatoer

En enkel og effektiv måte å skape trivsel i studentkollektivet under eksamensperioden er å lage en kalender som viser når hver enkelt i kollektivet har eksamen. Dette kan bidra til å skape oversikt og gjøre det enklere å vise hensyn til hverandre. Kalenderen kan for eksempel henges opp på et fellesområde i kollektivet og inneholde informasjon om dato, tidspunkt og fag for hver eksamen.

Trivsel i kollektiv

2. Gi en gledepose!

En annen enkel måte å spre glede og skape trivsel i studentkollektivet under eksamen er å gi hverandre en liten gledepose eller andre små oppmerksomheter. Kanskje kan kollektivet spleise på en liten overraskelse, som for eksempel en sjokolade eller favoritt energibaren? Skriv en liten lykke-til-hilsen på en lapp og server med en god kopp te på eksamensdagen? Dette kan bidra til å løfte humøret og gi en følelse av at man støtter hverandre i en hektisk tid.

Samhold i eksamenstida

3. Smil og vær rause med hverandre

Å være rause med hverandre og vise omsorg er viktig i en hektisk og stressende eksamensperiode. Et lite smil kan gjøre stor forskjell! Ta dere tid til å vise interesse for hverandres situasjon. Å lytte og spørre hvordan det går og tilby hjelp og støtte der det trengs kan bidra til å skape en trivelig og støttende atmosfære i studentkollektivet, som igjen kan bidra til økt trivsel og velvære for alle i kollektivet!

Smil og vis hensyn til dine medbeboere

Sammen kan dere støtte hverandre gjennom denne perioden og bidra til en litt hyggeligere eksamenstid! Og husk: Det er viktig å ta seg pauser og koble av :)


Oppdatert 05.05.2023

Til toppen