SøkMin side
Kollokvie uit studenter samskipnaden
Aktuelt

Studentenes egne eksamenstips

Vi har spurt studentene om hvordan de best studerer til eksamen, og her er listen over de fem mest populære tipsene.

5. Gjør det koselig rundt deg!

Rydd god plass, lag deg en god kopp te eller varm sjokolade, ha deilig snacks i nærheten, putt på noe avslappende musikk, og pass på at du sitter godt. «Når du har det koselig og behagelig rundt deg, gleder man seg omtrent til å sette seg ned å jobbe», sier Emilie.

Pexels taryn elliott 4099355
Dmitry schemelev s Lp k P Zat Lc unsplash 2022 01 25 081354 rtqt
Bolyst Samskipnaden Foto Ørjan Marakatt Bertelsen 89 1200px
Pexels kaboompics com 6347

4. Gå deg en tur

Når en er stresset og har masse tanker i hodet, er det få ting som hjelper like mye som å bevege seg og få frisk luft. Victoria sier «Det å få frisk luft og komme seg ut i naturen er som en reset. Det gjør det mye enklere å samle tankene og stresse ned når man kommer tilbake og setter seg ned for å jobbe igjen».

3. Ta pauser og koble av

Jobber man for lenge av gangen, er det fort gjort å slite seg ut. Hyppige pauser og å passe på at man får noen timer for seg selv i løpet av dagen, er viktig for å holde energien og motivasjonen oppe. Ta deg gjerne skjermfri et par timer før du legger deg for å få god søvn, og ta deg tid til gode spisepauser hvor du tenker på noe annet enn eksamen.

2. Fortsett å være sosial

Det er best å lære sammen, og det gjør det gøyere også. Har man en kollokviegruppe eller gode studiekamerater, kan man quizze hverandre og hjelpe hverandre med temaer som er vanskelig. «Det å lese sammen mens vi spiser pizza og tar pratepauser, gjør det så mye lettere. Og så kan vi øve ved å forklare begreper til hverandre, som er hvordan jeg lærer best», sier Laura.

1. Kaffe!

Omtrent hver eneste student vi spurte, svarte at de drikker koffein på et eller annet hvis – enten det er kaffe, te eller energidrikker. Og de hadde ikke klart seg gjennom eksamen uten. Koffein hjelper på fokus og energi, og er derfor smart å drikke så lenge man ikke overdriver.

Psst! Vi har halv pris på svart kaffe i alle våre kantiner gjennom hele eksamensperioden!


Oppdatert 23.01.2023

Til toppen